Vytvorte si svoju kvalitnú a chutnú domácu vegetu!

Dnes je nesmierne moderné to, že sa mnohé produkty, veci a potraviny vytvárajú doma. Samozrejme, že tento počin je naozaj chvályhodný, pretože si ľudia v pohodlí vlastného domova vedia vytvoriť množstvo produktov a hlavne, niečo nové a užitočné sa naozaj priučia. V súčasnosti patrí k nesmiernym hitom domáci kvások, ale čo taká domaca vegeta? Pokiaľ sa rozhodnete vytvoriť si domácu vegetu, určite nebudete ľutovať a zistíte, že je stokrát lepšia ako tá kupovaná. Tak poďme nato !

mrkev

Dôležitá je kvalitná zelenina!

Pri výrobe domácej vegety budete potrebovať zeleninu, ktorá vám napadne. Pokiaľ niektoré druhy zeleniny doma nemáte, určite nezúfajte, pretože domáca vegeta sa bez nich určite zaobíde. Domáca vegeta je v tom skvelá, že viete máte naozaj istotu, že nie sú do nej pridané žiadne zložky navyše, ktoré povedzme si pravdu, nie sú dvakrát zdravé. Mnohé, ak nie všetky, obchodné reťazce nám s radosťou tvrdia to, že ich domáca vegeta neobsahuje tie a tie látky, ale v konečnom dôsledku sú nahradené niečím iným. Poďme však k veci. Na výrobu domácej vegety budete teda potrebovať zeleninu ako je zeler, kaleráb, mrkva, cesnak, cibuľa a mnohé iné druhy zeleniny, ktoré môžete bez všetkého naozaj zahrnúť do vašej domácej vegety. Domáca vegeta v mnohých prípadoch obsahuje aj petržlenovú vňať, takže sa toho naozaj nemusíte báť a využite všetko. Následne všetky druhy zeleniny nakrájate na drobné kúsky, kedy sa snažte aby boli pomerovo na tom rovnako. Avšak, v tomto prípade by mala presahovať práve cibuľa, ktorá svojou charakteristickou vôňou a chuťou pomôže, aby bola vaša domáca vegeta naozaj dobrá! V tomto prípade, ak máte všetku zeleninu nakrájanú a nachystanú, poriadne ju pomixujte na drobno.

koření

V prípade, že ste vám zelenina dostatočne pomixovala, môžete ju začať rozkladať na plech a následne ju môžete vložiť do rúry na cca 60 stupňov. Pokiaľ ste prekvapený, že nahrievate rúru na tak málo stupňov, je to najmä z toho dôvodu, že potrebujeme aby sa zelenina sušila a nie piekla. Sušenie zeleniny trvá približne 4 až 5 hodín. Po tomto čase by mala byť domáca vegeta dostatočne usušená. Na záver ju opätovne vložíte do mixéra aby bola dostatočne pomixovaná až na drobno. Na záver pridáte soľ podľa vašej chuti a vaša domáca vegeta je na svete ! V prípade záujmu navštívte internetovú stránku https://bezodpadu.sk/.