Ananásové mafiny, ktoré vás osviežia

Ananásové mafiny sú vhodné nie len ako pochúťka v lete. Možno ju jesť aj pri posedení s kávičkou v ruke alebo len tak ako nedeľný olovrant. V nasledujúcom recepte nájdete všetky ingrediencie, ktoré potrebujete a celý postup prípravy. Veľa šťastia pri pečení!

dezert
 
Množstvo surovín, ktoré si uvedieme budú stačiť približne na dvanásť mafinov. Najlepšie je zvoliť hneď na začiatku hladkú múku. Tej si odsypeme dvestotridsať gramov. Dosť dôležitý bude aj kukuričný škrob, ktorého si pripravíme tak dvadsať gramov. Dve malé lyžičky kypriaceho prášku a k tomu ešte pol malej lyžičky sódy bikarbóny. Ananás budeme používať aj v sušenej podobe. Presnejšie tridsať gramov. Vajíčko postačí jedno. Masla si odvážime tak aby sme mali sto gramov. Ako aj pri iných koláčikoch aj tu je treba mať prichystaný cukor – práškový. Tiež sto gramov. Biely jogurt by mal byť tiež jednou z prísad – stopäťdesiat gramov – a šťavy z ananásového kompótu päťdesiat mililitrov. Dvakrát toľko vaječného likéru – teda sto mililitrov. No a už len sto gramov ananásového kompótu.
 
Na ozdobenie použijeme šľahačku, ananásový kompót a nastrúhame si čokoládu.
 
V miske zamiešame múku s kypriacim práškom, kukuričným škrobom a tiež so sódou bikarbónou. Pridáme sušený ananás, ktorý nakrájame na drobné kúsky. Do druhej misky dáme vajíčko a maslo, ktoré najskôr rozpustíme a necháme trocha vychladnúť. Pridáme cukor, jogurt, vaječný likér a tiež šťavu z kompótu. Všetko spolu poriadne premiešame. Následne zamiešame obsah oboch mís dokopy. Ananásový kompót nakrájame na malé kúsky a primiešame do cesta.
 
Košíčky na mafiny uložíme do jamôk na plechu a naplníme ich cestom tak aby neboli príliš plné. Môže sa stať, že ak budú plné, cesto nám vykypí. Maximálna teplota, na ktorej budeme piecť by nemala prekročiť 180 stupňov. A samozrejme rúru treba vopred predhriať. Pečieme približne dvadsať až dvadsaťpäť minút.

košíčke
 
Mafiny necháme po upečení chvíľu vychladnúť a navrchu ich prekrojíme do kríža. Uložíme pár kúskov nakrájaného ananásu a polejeme vaječným likérom. Pridáme trošku šľahačky a napokon posypeme nastrúhanou čokoládou. A máme hotové mafiny. Ostáva už iba ochutnať.
 
Ak ste sa držali uvedeného postupu tak sa vám mafiny určite podarili na jednotku s hviezdičkou. Dobrú chuť!

Ananásové mafiny, ktoré vás osviežia
Ohodnoťte příspěvek